Stranačke aktivnosti     | 14.09.2021. 11:16 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

KO SDA Sarajevo pozdravlja odluku Skupštine Kantona Sarajevo da se usvoji Inicijativa Kluba SDA, koju je podnio zastupnik Haris Zahiragić, da bivši američki predsjednik Bill Clinton dobije svoju ulicu u Sarajevu kao gestu zahvalnosti za dugogodišnje američko prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Clinton ostat će upamćen kao vođa američke administracije koja je jednoglasno odbacila hegemonističku i agresorsku politiku prema Bosni i Hercegovini, istrajala na mirovnom rješenju i kasnije snažno podržavala euroatlantski put Bosne i Hercegovine. Inicijativa Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo istovremeno je i glas zahvalnosti i poštovanja svih dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine upućen vodstvu Sjedinjenih Američkih Država u posljednjih 30 godina, koje je u tom periodu kontinuirano i snažno držalo isti stav prema našoj domovini i njenoj budućnosti.

Građani naše zemlje zahvalni su predsjedniku Clintonu i na globalnom doprinosu borbi za istinu i pravdu porodica žrtava genocida u Srebrenici, a njegova posjeta tom gradu i otvaranje Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari ostaju dokaz zajedničkih univerzalnih vrijednosti u borbi protiv zla.

Prema tome, ulica u Sarajevu nazvana po Billu Clintonu, 42. predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država, osim zahvale građana Sarajeva prijatelju naše domovine, ostaće i kao trajni simbol prijateljstva bosanskohercegovačkog i američkog naroda te kao spomenik prijateljskim i partnerskim odnosima Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

 PRESS SLUŽBA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'