Ekonomija     | 14.09.2021. 08:28 |

Okrugli sto posvećen proizvodnji električne energije za vlastite potrebe

FENA Dragan Vuković

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - Uz učešće više od stotinu predstavnika nauke, privrede, vlasti,  investitora i stručnjaka, u Sarajevu će danas biti održan okrugli sto posvećen proizvodnji električne energije za vlastite potrebe.

Organizator skupa je Bosanskohercegovački komitet Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BH K CIGRE) koji i na ovaj način iskazuje svoju posvećenost energetskim problemima današnjice, ali i ozbiljan pristup u kreiranju budućnosti ne samo kada je u pitanju proizvodnja električne energije nego mnogo šire od toga.

Prema najavi organizatora, govornici će biti: Edhem Bičakčić, predsjednik Bh. komiteta CIGRE; Admir Jahić, Mirza Šarić, Ajla Mehinagić i Ajla Merzić iz Elektroprivrede BiH, Drago Bago i Ivan Ramljak iz Elektroprivreda HZHB, Sandra Rikalo iz Elektroprivrede RS, Senad Aganović, FERK, Dalibor Muratović, EPA USAID, Mirsad Šabanović, ASA Energija, a putem linka i Mirza Kušljugić, Elektrotehnički fakultet Tuzla. Moderator će biti Almir Muhamedbegović, Operator za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju (OIEiEK).

Uoči skupa predsjednik CIGRE BiH Edhem Bičakčić za Fenu je izjavio da će ovaj okrugli sto svojim stručnim raspravama doprinijeti donošenju zaključaka, koje će nadležne vlasti pretvoriti u takva zakonska rješenja da se krajnji kupci opredijele i aktiviraju i kao proizvođači električne energije.

Domaćin skupa je kompanija Energoinvet, a početak je najavljen za 10.00 sati.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Mijelom u BiH - Svaki naš pacijent ima pravo na život, a za to mu je potrebna odgovarajuća terapija

Vijeće Evrope - Suzbijanje trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije i osnaživanje žrtava

Okrugli sto 'Kuda ide BiH?' - Dejtonski sporazum kočnica razvoju odnosa i institucija BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana