Bosna i Hercegovina     | 13.09.2021. 15:22 |

Vlada HNŽ-a pokrovitelj zajedničkog koncerta četiri nacionalna kulturna društva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. rujna (FENA) - Savjetnik predsjednika Vlade HNŽ-a Darko Juka i županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta dr. sc. Rašid Hadžović održali su u ponedjeljak sastanak s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva 'Napredak' dr. sc. Nikolom Čičom, predsjednikom Bošnjačke zajednice kulture 'Preporod' Sanjinom Kodrićem i predsjednikom Upravnoga odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva 'Prosvjeta' Dejanom Garićem prihvativši njihov i poziv Židovskog kulturno-prosvjetnog i humanitarnog društva 'La Benevolencija' za pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a nad održavanjem zajedničkog koncerta koji će ova četiri najstarija nacionalna društva u BiH, pod nazivom Suzvučja/Sazvučja, održati u Mostaru.

Na sastanku je upućena zajednička poruka o važnosti pružanja potpore projektima koji pronose poruku njegovanja bogatstva kroz različitosti, uz puno poštivanje osobitosti koje krase svaki od kulturnih i nacionalnih identiteta naroda u BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Sugovornici su se složili kako je izrazito bitna poruka da se takav događaj, nakon Sarajeva, organizira upravo u Mostaru, a organizatori ističu kako će nastaviti putovati gradovima BiH.

Jednosatni će koncert, uz nastup odabranih izvođača koji će predstavljati svako pojedino društvo, biti izveden na platou ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u petak, 17. rujna, s početkom u 18 sati, a snimat će ga BHRT.

Događaju će prethoditi zajednička konferencija za novinare u Ćorovića kući, u četvrtak u 11 sati, kada će o pojedinostima ovoga projekta novinarima govoriti čelnici sva četiri društva te predstavnici Vlade HNŽ-a i Grada Mostara kao supokrovitelji koncerta na dar građanima Mostara.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo