Bosna i Hercegovina     | 13.09.2021. 15:12 |

U Konjicu okrugli stol o preventivnom programu ranog otkrivanja raka dojke

FENA Saopćenje

KONJIC, 13. septembra (FENA) - 'Preventivni program ranog otkrivanja raka dojke u općini Konjic' naziv je okruglog stola koji će u toj općini biti održan 22. i 23. septembra u hotelu Oaza Konjic s početkom u 19 sati.

Okrugli stol se organizira u sklopu projekta "Unapređenje zdravstvene kvalitete života građana Konjica" koji implementiraju Općina Konjic i UNDP u BiH u saradnji s konjičkom Agencijom za ekonomski razvoj "Prvi korak" i Javnom ustanovom "Dom zdravlja" Konjic.

U srijedu, 22. septembra, okrugli stol će biti organizovan za ženske osobe starosti od 15 do 19 godina u terminu od 19 do 20 sati, te od 
20 do 44 godine u terminu od 20 do 21 sati.

U četvrtak, 23. septembra, planirano je da okrugli stol bude održan za žene starosti od 45 do 64 godine u vremenu od 19 do 20 sati, te za one preko 64 godine od 20 do 21 sat.

Iz Općine Konjic pozvali su sve zainteresovane osobe ženskog spola da u sklopu navedenih termina, a u skladu sa starosnom kategorijom kojoj pripadaju, prisustvuju okruglom stolu i informišu se o značaju preventivnog otkrivanja raka dojke te samim tim doprinesu očuvanju svog zdravlja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Brigadni general Oružanih snaga BiH Mirsad Ahmić sa suradnicima posjetio Konjic

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

Mostarski sajam: Okrugli stol na temu 'Herzegovina Cycle Cool Tours'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta