Servisne informacije

BIHAMK - Novi režim saobraćanja u tunelu Crnaja

Saopćenje, Foto arhiva

 

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Zbog intenziviranja sanacionih radova, danas je na snagu stupio novi režim saobraćanja u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica.

Tokom dana kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Radovi se izvode i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22.00 do 06.00 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11.00 do 11.45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

 

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA) D.V.