Servisne informacije     | 13.09.2021. 11:21 |

FHMZ - Za vikend pravo jesenje vrijeme, kiša i zahlađenje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini će tokom radnog dijela ove sedmice u većini krajeva preovladavati stabilno suho i pretežno sunčano vrijeme, dok će dani vikenda biti pravi jesenji, prognozirano je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.  

U četvrtak, 16. septembra, uz povećanje oblačnosti, nije isključen pokoji kratki lokalni pljusak. U nizinama i kotlinama je u jutarnjim satima moguća slaba magla.

Za dane vikenda, 18. i 19. septembra, očekuju se česta obilnija kiša i zahlađenje, prema prognozama.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 8 do 14 u Bosni, na jugu zemlje do 20°C, a najviše dnevne prognozirane su u rasponu od 25 i 30 stepeni, u Hercegovini do 32.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima, početkom sljedeće sedmice (20. septembar), očekuje se nestabilno vrijeme s kišom i izraženijim padom temperature zraka u odnosu na aktuelnu sedmicu.

Sredina idućeg sedmičnog perioda proteći će u nešto stabilnijm vremenskim prilikama, a pred kraj se očekuje novo naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 do 11 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, a na jugu Hercegovine do 20°C.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otkazan drugi trening i spust skijašica u norveškom Kvitfjellu, Muzaferija u finalu spusta

FIS ponovo na mukama, vremenske prilike i u Norveškoj nepovoljne za takmičenje

Zimska sezona 2023.-2024. približno topla kao prošla, padavine iznad prosjeka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo