Sport     | 11.09.2021. 19:02 |

Održan Međunarodni džudo turnir 'Vinko Šamarlić'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Međunarodni džudo turnir “Vinko Šamarlić”, u organizaciji Judo kluba “Željezničar”održan je u  Sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici  u organizaciji Džudo kluba “Željezničar”.

Ovo jedinstveno takmičenje, koje se održava u čast velikog sportiste i heroja odbrane Sarajeva, okupilo je djecu uzrasta od šest do 18 godina iz cijelog regiona. Na 29. memorijal u čast Šamarlića došli su klubovi iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i cijele Bosne i Hercegovine.

Njih više od 300 borilo se za pobjedu, ali i prisjetilo se džudiste Vinka Šamarlića, koji je poginuo 8. juna 1992. godine, nekoliko dana prije odlaska na Olimpijske igre u Barceloni.

Za razliku od prethodnih godina, kada se turnir održavao u aprilu, ove godine je pomjeren za septembar zbog pandemije koronavirusa.

Podršku u organizaciji ovog sportskog događaja dali  su: Općina Novo Sarajevo, Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, te Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Turnir je svečano otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, nakon čega je upriličen svečani defile učesnikasaopćio je  Odsjek za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'