Kultura     | 11.09.2021. 10:15 |

'Moja muka' na Mostarskom teatarskom festivalu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. septembra (FENA) - Večeras, drugog dana 46. mostarskog teatarskog festivala - Festivala autorske poetike, na repertoaru je playback predstava "Moja muka" koja će biti izvedena na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati. 

Predstava se igra jedanaesti put i u direktnoj je interakciji sa publikom. Ovo je predstava u kojoj je publika scenarista, saopćili su iz Mostarskog teatra mladih.

"Playback teatar je zanimljiva forma i tehnika, u Bosni i Hercegovini, nedovoljno korištena, a kroz teatarsku igru i u teatarskoj fikciji gledaoci se suočavaju sa vlastitim problemima, mukama, traumama i slično, što redovno vodi ka katarzi.
Postoje mnoge vrste alternativnog teatra....Playback je teatar poput foruma u zajednici, mjesto za 'monolog', za istraživanje odnosa između osobnog i političkog, između individualnog i kolektivnog. To je prilika da čujemo i da nas čuju, da prepoznamo međusobne sličnosti i razlike, i da vidimo svoj život na sceni", stoji u saopćenju.

Prije toga, u pratećem programu, u 19 sati na Memorijalnoj sceni 2532 bit će upriličeno predstavljanje zbirke poezije "Dođi u moje tišine", mlade mostarske pjesnikinje Emane Tabaković.

Emana Tabaković rođena je 2006. godine u Mostaru. Završila je deveti razred u IV osnovnoj školi kao ponos generacije te osnovnu muzičku školu, svirajući klavir uporedo sa časovima pjevanja. Članica je Mostarskog teatra mladih, te je učestvovala na brojnim edukacijama i radionicama.

Višestruko je nagrađivana za svoje pjesničke radove na festivalima Mladi pjesnici protiv ovisnosti, Vilenjakovo pero, Mali ambasadori BiH i brojnim drugim. 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Počinje 48. mostarski teatarski festival

Završeno 47. izdanje Mostarskog teatarskog festivala

Predstava 'Ožiljci' na Mostarskom teatarskom festivalu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo