Ekonomija     | 10.09.2021. 18:20 |

Dedić posjetio međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2021" (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

BIHAĆ, 10. septembra (FENA) - Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva danas je u Bihaću posjetio 18. međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2021".

- Ovogodišnji sajam, koji ima više od 200 izlagača iz BiH i regije, pokazuje da je ostao prepoznatljiv za sve poduzetnike koji žele da predstave svoje ideje i proizvode. Vlada Federacije je podržala organizaciju sajma preko svojih agencija i direkcija. Prije svega su Direkcija za ceste i Autoceste FBiH predstavile preduzeća i vodile debatu o uvezanosti ovog dijela Bosne i Hercegovine s okruženjem. Ujedno su prezentirale projekte za koje su planirana sredstva i buduće aktivnosti – rekao je Dedić.

Programski sadržaj sajma predstavljaju i radionice i paneli, na kojima će se posebna pažnja posvetiti saobraćajnoj povezanosti Bihaća sa Sarajevom, odnosno očuvanju vode i okoliša.

Dedić smatra da sajam EKOBIS za Bihać znači mnogo jer poboljšava poduzetničku klimu i stvara drugačiji ambijent pored svih problema s kojima se suočavamo sa migrantskom krizom i pandemijom.

- Sa EKOBIS sajmom Bihać u narednom periodu želi da postigne da imamo specijalizirane sajmove turizma, obrta i prehrambene industrije. Svim izlagačima na ovogodišnjem sajmu želim da uspješno predstave svoje firme i proizvode, te uspostave poslovne kontakte, koji će doprinijeti sklapanjem novih ugovora i investicija – istakao je Dedić.

Dvjesto izlagača iz BiH i regije će svoje ponude posjetiteljima sajma prezentirati i plasirati do 12. septembra.

Tema EKOBIS-a 2021. je elektromobilnost, tako da će se posebna pažnja obratiti na prezentaciju i promociju hibridnih električnih automobila, odnosno njihove prednosti u očuvanju okoliša.

U okviru ovogodišnjeg sajamskog izdanja bit će organizirani i 1. međunarodni sajam turizma “Ekotour”, kao i Sajam obrta i starih zanata.

- Bihać ima turističke potencijale, nacionalni park Una, prelijepe rijeke na području cijelog kantona, koje su pokazale da svaki turista koji dođe u USK ponovo se vraća - poručio je ministar Dedić.

Pogledajte https://fena.ba/video/6457

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1NWw3zz7lPWoTJQyz4K-FTyuW-bLm-K-p?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dedić posjetio Tuzlanski kanton: Uložiti više u domaću proizvodnju hrane

Dedić i kantonalni ministri saglasni da treba osigurati usklađene mjere i veću podršku poljoprivredi

Dedić i kantonalni ministri saglasni da treba osigurati usklađene mjere i veću podršku poljoprivredi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'