Bosna i Hercegovina     | 10.09.2021. 16:00 |

Ministrica Gudeljević posjetila Posavsku županiju

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 10. rujna (FENA) - Predsjednik Vlade Posavske županije (PŽ) Đuro Topić primio je u petak u službeni posjet ministricu civilnih poslova BiH Ankicu Gudeljević.

Tijekom sastanka ministrica Gudeljević domaćine je upoznala s aktualnostima iz njenog resora, prije svega u sektorima obrazovanja i znanosti. Također se razgovaralo i o koronavirusu, procesu cijepljenja i nabavci cjepiva, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

U izjavi za medije Topić je istaknuo kako je ovo prvi posjet ministra tog resora Posavskoj županiji što, kako je rekao, govori o tome da je nedostajalo komunikacije i koordinacije.

- Dotakli smo i za nas vrlo važne i aktualne teme deminiranja, a koja se dotiče Ministarstva civilnih poslova. Dobili smo informacije koje će nam ubuduće koristiti pri kandidiranju projekata vezano za deminiranje - izjavio je Topić.

Ministrica Gudeljević kazala je kako je i u nekim ranijim posjetima čula kako prethodni ministri nisu imali običaj posjećivati općine i gradove.

- Ja sam sebi zacrtala kad sam preuzimala mandat da ću uspostaviti kontakte i komunikacije sa svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini. Široka je lepeza oblasti koja se nalaze u koordinirajućoj ulozi Ministarstva civilnih poslova, a to je prije svega obrazovanje, kultura, znanost, šport, mladi, zdravstvo, pa čak i deminiranje – kazala je ministrica.

Dodala je kako itekako postoji potreba za suradnjom, razgovorima, razmjenom stavova i informacija.

- Meni je također ova posjeta vrlo korisna iz razloga što sam imala prilike čuti s kojim se sve problemima i poteškoćama susreću predstavnici vlasti u Posavskoj županiji i naravno, gdje Ministarstvo civilnih poslova ima nadležnosti i mogućnost pružiti potporu - kazala je Gudeljević.

Po njezinim riječima, raduje je otvaranje muzeja pri Franjevačkom samostanu u Tolisi.

- Mislim da će biti jako lijepo da se sve ovo blago koje se nalazi u samostanu otvori za javnost, kako bi svi imali mogućnost pogledati vrijedne eksponate. Što se tiče Ministarstva civilnih poslova, stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći i potpore koja je potrebna vlastima Posavske županije - poručila je ministrica Gudeljević, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada PŽ-a utvrdila vrste novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Dom zdravlja Orašje dobio novo sanitetsko vozilo

Vlada PŽ-a odobrila sredstva Crvenom križu, Gospodarskoj komori i Sveučilištu u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom