Ekonomija     | 10.09.2021. 14:42 |

U Londonu promovirana Britansko-bosanskohercegovačka privredna komora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - U prostorijama Ambasade BiH u Londonu održana je promocija nedavno osnovane Britansko-bosanskohercegovačke privredne komore (BBHCC).

Ambasador BiH u Londonu Vanja Filipović, koji je i počasni predsjednik BBHCC, istaknuo je odlične bilateralne odnose i suradnju između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva, ali i velike mogućnosti unapređenja odnosa na polju trgovine i investicija. Također je zahvalio na podršci izvršne i zakonodavne vlasti u Ujedinjenom Kraljevstvu ovom projektu velikog potencijala.

Skupu u Ambasadi su se obratili i specijalni trgovinski izaslanik Vlade UK za zemlje zapadnog Balkana, ujedno i član BBHCC Savjetodavnog odbora, Martin Vickers, te Lilijan Sulejmanović koja je inicijator i jedan od osnivača Udruženja BBHCC.

Promociji su prisustvovali i udruženje podržali i baronesa D'Souza, prethodno predsjedateljica Doma lordova i članica Izvršnog odbora Britanske grupe Interparlamentarne unije i Alicia Kearns, parlamentarna zastupnica i predsjedavajuća Svepartijske parlamentarne grupe za BiH. Bili su prisutni i predstavnici kompanija koje su BBHCC patroni-članovi, poput Adriatic Metals i APS Facade, predstavnici drugih trgovinskih komora koje djeluju u UK, kao i ostali članovi, partneri i prijatelji udruženja.

BBHCC je neprofitna organizacija koju su osnovale  Lilijan Sulejmanović i Amela Karajbić, pripadnice bh. dijaspore u UK, koje su u ovaj projekat uložile svoje veliko iskustvo u međunarodnom poslovanju, i za što su dobile veliku podršku Ambasade UK u Bosni i Hercegovini kao i Ambasade BiH u Londonu, saopeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Britanska ekonomija prošle godine ušla u recesiju

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Sunak: Britanija će učiniti sve što je potrebno da se zaštiti od kibernetskog napada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo