Kultura     | 09.09.2021. 11:47 |

Kazališni dani 2021: Studio Teatar iz Zenice izveo predstavu 'Državni lopov'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 9. rujna (FENA) - U sklopu kulturne manifestacije "Peti kazališni dani 2021.", koju organizira Kulturno informativni centar (KIC) Tomislavgrad, od 1. do 15. rujna, u srijedu je zenički Studio Teatar izveo komediju "Državni lopov".

Kako su za Fenu kazali iz KIC-a, "Državni lopov" je komedija Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha, a predstava je rađena u produkciji Studio Teatra iz Zenice.

- Priča govori o dvojici zatvorenika u istoj ćeliji, jedan je sitni lopov i ljubavni varalica, a drugi državni lopov, koji ima povlašten položaj čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar, koji nema završenu ni osnovnu školu, a koji mašta o unapređenju - istaknuli su iz KIC-a. 

Predstava je trajala oko sat i pol, a na kraju je publika toplo nagradila glumačku postavu u sastavu - Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Manifestacija se nastavlja idući tjedan, 15. rujna, kada će biti izvedena i treća predstava iz programa 5. kazališnih dana u Tomislavgradu  "Čarobnjak iz Oza", a koju će izvesti Škola mjuzikla i glume iz Tomislavgrada.

Kazališne dane u Tomislavgradu već petu godinu organizira Kulturno informativni centar Tomislavgrad.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom