Sport     | 08.09.2021. 15:24 |

ŽRK Goražde se priprema za sezonu Prve lige FBiH

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8. septembra (FENA) – Ženski rukometni klub (ŽRK) Goražde priprema se za predstojeću sezonu Prve lige FBiH, u kojoj će se takmičiti nakon prošlogodišnjeg ispadanja iz Premijer lige BiH.

Šef stručnog štaba Zoran Zečević koji je klub vodio i u prošloj sezoni, smatra kako je neozbiljnost, izostanak sa termina i, kako je kazao, kampanjski pristup igračica, doveo do ispadanja u niži rang.

- Pripreme su tek počele i nadam se da će sve proteći u najboljem redu. U odnosu na prošlu godinu, igrački kadar je može se reći isti i ja se nadam da ćemo promijeniti navike što se tiče odnosa prema treninzima i rada. Mislim da je tu u najavi fina ekipa koja uz jedan discipliniran pristup ima potencijala i uz malo napora, da se ponovo vrati u Premijer ligu – kazao je Zečević.

Do prve utakmice koju Goraždanke igraju na gostovanju, ostalo je još oko mjesec dana.

- U prvom kolu idemo u Tuzlu i za mene konkretno su ekipe u ovom rangu nepoznanica, međutim, nastojat ću da se upoznam sa svim ekipama i radit ćemo na tome da prezentujemo Goražde na najbolji mogući način u ovoj ligi i nadamo se brzom povratku u viši rang takmičenja - – dodao je Zečević.

ŽRK Goražde u okviru priprema odigrat će i nekoliko prijateljskih utakmica. Prvu je odigrao sa  reprezentacijom Kuvajta na Ilidži gdje su Goraždanke ostvarile uvjerljivu pobjedu rezultatom  31:18. Narednu kontrolnu utakmicu ekipa Goražda ima u petak kada će ugostiti tim Zrinjskog.

Svojevrsna provjera bit će i utakmice u okviru tradicionalnog Međunarodnog memorijalnog turnira ”Mevzeta Perla Balja” koji će se u Goraždu odigrati predstojećeg vikenda, a na kojem pored ekipe domaćina i HŽRK Zrinjski, učestvuju i OŽRK Jedinstvo iz Tuzle i ŽRK Levalea iz Nikšića (Crna Gora).

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo