Bosna i Hercegovina     | 08.09.2021. 13:03 |

Reisu-l-ulema primio Muriza Memića, suosjeća s porodicom Memić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. septembra (FENA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef Kavazović primio je danas Muriza Memića, oca rahmetli Dženana Memića.

Tim povodom reisu-l-ulema Kavazović je istakao da kao, otac, musliman i čovjek, suosjeća s porodicom Memić i dijeli njihovu tugu. Kazao je da 'podržava njihovo nastojanje da se otkrije potpuna istina o svim okolnostima koje su dovele do smrti njihovog mladog sina'.

- Državne institucije, naročito one sigurnosne i pravosudne, ne smiju ostavljati prostor za sumnju u svoj rad. Nepovjerenje u institucije države unosi nemir u sve nas i otvara prostor bezakonju. Nikad i nigdje nije uspostavljena funkcionalna država blagostanja na nepravdi i anarhiji. Na zulumu i neredu, fesadu nijedna država nije opstala. Povratak povjerenja u institucije države i borba protiv korupcije moraju biti prioriteti svih u našoj državi i društvu - kazao je tim povodom reisu-l-ulema Kavazović.

Izrazio je nadu da će transparentan i profesionalan sudski postupak u tom predmetu u što skorije vrijeme otkriti potpunu istinu o smrti rahmetli Dženana i donijeti smiraj, kako porodici Memić, ocu Murizu, tako i čitavom našem društvu - navodi MINA.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Upriličeno tradicionalno bajramsko čestitanje kod reisu-l-uleme

Islamska zajednica u BiH - Utvrđen iznos sadekatul-fitra za ovogodišnji ramazan

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!