Sport     | 07.09.2021. 15:52 |

Engleski klubovi potrošili najviše, Nijemci najviše zaradili

FENA Agencije

LONDON, 7. rujan (FENA) - Engleski nogometni klubovi potrošili su ovog ljeta na igračka pojačanja čak milijardu i 140 milijuna funti, što je više nego što su zajedno potrošili klubovi u Španjolskoj, Njemačkoj i Francuskoj, prenosi Hina pisanje engleskih medija.

Najveći transfer bio je onaj Jacka Grealisha, koji je iz Aston Ville prešao u Manchester City za čak 100 milijuna funti, a odmah iza njega je transfer belgijskog napadača Romela Lukakua, kojega je Chelsea platio Interu 98 milijuna funti.

Slijede talijanski klubovi koji su potrošili 473,8 milijuna funti, a najskuplje pojačanje bio je napadač "Bluesa" Tammy Abraham, za kojeg je Roma platila 34 milijuna funti.

Francuski klubovi su treći na listi najvećih potrošača (428,9 milijuna funti), a najskuplji transfer bio je onaj Achrafa Hakimija, kojega je PSG platio milanskom Interu 60 milijuna funti. Lionel Messi, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos i Georginio Wijnaldum stigli u PSG bez odštete, kao slobodni igrači.

Slijede njemački (337,9 milijuna funti), pa španjolski klubovi (325,4 milijuna funti). Real Madrid je pokušao iz PSG-a dovesti Kyliana Mbappea, ali je njihova ponuda od 154 milijuna funti odbijena.

S druge strane njemački klubovi su najviše zaradili na odštetama - 462,7 milijuna funti, a odmah iza njih su francuske momčadi s 457,3 milijuna funti zarade od odšteta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije potpisao za Zrinjski

Toni Šunjić ponovno u dresu Zrinjskog

Perišić novo pojačanje Hajduka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta