Ekonomija     | 07.09.2021. 13:35 |

Udruženje poslodavaca FBiH predstavilo internet stranicu 'Pravna pomoć'

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Udruženje poslodavaca FBiH predstavilo je danas u Sarajevu internet stranicu "Pravna pomoć" namijenjenu manjim firmama koje uglavnom nemaju angažovane pravnike.

Direktor Udruženja Mladen Pandurević izjavio je na konferenciji za medije da je riječ o najkompletnijoj stranici koja može pomoći i pravnicima, ali i drugima kojima trebaju pravne informacije za obavljanje njihove djelatnosti.

- Više od 85 posto naših članica su male firme i obrti koji obično nemaju ni pravnika ni ekonomistu i sigurno će im ova stranica olakšati poslovanje - naveo je Pandurević.

Pojasnio je da na stranici objavljuju sve najnovije vijesti koje se tiču novih propisa, kao i da sadrži arhivu svih propisa, podzakonskih akata, te međunarodnih konvencija koje se tiču poslovanja.

Pandurević je istakao da će na stranici biti omogućeni i interaktivni servisi za pružanje neposredne pravne pomoći, organizaciju online sastanaka i chat. 

Dodao je da je stranica rađena u saradnji s Međunarodnom organizacijom rada, te najavio skoro otvaranje poslovnog trening-centra Udruženja poslodavaca FBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

UPFBiH u Konjicu predstavili rezultate iz 2023. i najavili aktivnosti za tekuću godinu

Udruženje poslodavaca FBiH nezadovoljno odnosom aktuelne vlasti, traže hitne sastanke

Smailbegović pozvao poslodavce da u okviru svojih mogućnosti isplate pomoć radnicima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo