Svijet     | 06.09.2021. 19:19 |

U Španjolskoj uhićen srpski pljačkaš bankomata

FENA Agencije

MADRID, 6. rujna (FENA) - Španjolska nacionalna policija uhitila je u primorskom gradu Alicanteu 34-godišnjeg srpskog državljanina optuženog u Njemačkoj za nasilne pljačke bankomata, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Njemačka je u srpnju 2019. godine raspisala europski uhidbeni kako bi ga se pronašlo i sudilo mu se zbog formiranja bande koja je u više njemačkih gradova iz bankomata ukrala 226.000 eura, napravivši pritom štetu na njima od dodatnih 40.000 eura.

Policija nije objavila ime uhićenog muškarca ali je navela kako mu u Njemačkoj prijeti zatvorska kazna u trajanju od 25 godina. O njegovom izručenju Njemačkoj odlučit će sud u Madridu.

Alicante, turistički grad s 331.600 stanovnika na jugoistoku Španjolske, mjesto je gdje su i ranije bile uhićivane osobe za kojima je u inozemstvu raspisana tjeralica.

Policija je u srpnju u centru grada, ispred hotela u kojem je odsjeo, uhitila 42-godišnjeg Hrvata za kojim je Hrvatska bila 2017. raspisala tjeralicu zbog premlaćivanja dviju osoba bejzbolskom palicom u Zagrebu. On je izručen iz Madrida u Zagreb, prenosi Hina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Uhićen bivši crnogorski reprezentativac

Uhićen bivši direktor crnogorske policije

Uhićeni Luka Burazer i Eugen Travalja, sumnjiči ih se za ogromnu prevaru s kriptovalutama

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!