Servisne informacije     | 03.09.2021. 17:52 |

Zbog saobraćajne nezgode na MP Vlasenica-Han Pijesak saobraća se usporeno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak, u mjestu Tugovo, saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini, pa BIHAMK apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Modriča-Bosanski Šamac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko Gradačca.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje se u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća bez zastoja, dok se od 20 do 5 sati kroz tunel saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo, javlja BIHAMK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana