Bosna i Hercegovina     | 03.09.2021. 16:55 |

Potpora Vlade ŽP mladim obiteljima za rješavanja prvog stambenog pitanja

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 3. rujna (FENA) -Vlada Županije Posavske je usvojila je Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Rang liste 55 korisnika subvencija po javnom pozivu za subvencioniranje prvog rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji.

S dvije odluke županijska Vlada je odobrila ukupno 82.500,00 maraka za realizaciju obveza za prvu godinu subvencije.

Dana je i suglasnost Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša ŽP za provođenje postupka javne nabave – radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta u Županiji Posavskoj, a procijenjena vrijednost javne nabave je 275.000,00 maraka bez PDV-a.

Nastava počinje 6. rujna 

Vlada Županije Posavske je usvojila i Odluku o modelima organizacije nastave za školsku 2021./2022. te sukladno istoj, škole u tri posavske općine započinju s redovitom nastavom 6. rujna (u ponedjeljak) modelom neposredne nastave.  

"S obzirom na situaciju, koja je nastala zbog proglašene pandemije koronavirusa SARS-COV-2(covid-19) i obveze stanovništva na poštivanje svih epidemioloških mjera, koje odredi Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije, prije početka nove školske godine izrađeni su Modeli organizacije nastave za školsku 2021./2022. godinu s higijensko-epidemiološkim uputama te je Vlada usvojila prijedlog prvog modela nastave u obliku neposredne organizacije nastave (drugi je model kombinirani, a treći online nastava)", pojašnjavaju u Vladi ŽP.

Izdvojena sredstva za vrtiće i Sveučilište

Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu dječjim vrtićima u tri posavske općine u ukupnom iznosu od 20.000,00 maraka u svrhu financijske pomoći za nabavku opreme vrtićima i sufinanciranje tekućeg poslovanja.

Županijska Vlada je također usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna za 2021. godinu na ime izgradnje, obnove sakralnih objekata i realizacije izdavačke djelatnosti religijskog sadržaja u iznosu od 9.000,00 maraka (Župa blaženog Alojzija Stepinca Orašje, Župa Gospe od Anđela Gornja Tramošnica i Franjevački samostan Tolisa).

Usvojena je i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu Sveučilištu u Mostaru u iznosu od 75.000,00 maraka.

Također, donesen je Zaključak o davanju ovlaštenja za potpisivanje ugovora s JU Zavod za odgoj i obrazovanje Široki Brijeg o izradi prijedloga nastavnih planova i programa, priopćeno je iz Vlade Županije Posavske. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Od marta Bugari i Rumuni unutar EU bez pasoša avionom i brodom

Sarajevo u novogodišnjoj noći bez vatrometa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo