Stranačke aktivnosti     | 03.09.2021. 10:37 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Zaduživanje treba da bude sredstvo za ubrzavanje privrednog rasta i zapošljavanja, a ne da služi za angažovanje firmi bliskih vlasti i pokrivanje budžetskih rupa, čime samo postaje teret države i svih građana, istakao je Nenad Nešić, komentarišući najnoviji izvještaj o stanju javnog duga.

Odgovorna vlada bi postojeći dug refinansirala i time obezbjedila dodatna sredstva za bolji život ljudi i pokretanje privrede, dok bi novo zaduživanje isključivo odobravala za investicione projekte u strateškim privrednim granama.

Republika Srpska mora imati javne investicije od 500 miliona KM, a javne i privatne investicije na nivou 25% BDP-a da bi obezbjedila kontinuirani rast od 5% u periodu od najmanje 10 godina. Samo tako počećemo da sustižemo zemlje u okruženju.

Umjesto toga za samo tri mjeseca , vlada SNSD-a, svaku kuću u Republici Srpskoj zadužila je za dodatnih 1.200 maraka.

To se vidi iz zvaničnog izveštaja Ministarstvo finansija, po kome su Republiku Srpsku u drugom kvartalu zadužili za dodatnih 470 miliona maraka i javni dug zemlje u samo jednom kvartalu uvećali za 8%.

Time je ukupan javni dug zemlje povećan na 6,4 milijarde maraka, što znači da svako domaćinstvo sada duguje 16 hiljada maraka, a da niko ne zna gdje su otišle tolike pare, pošto narod u Republici Srpskoj sve teže živi.

Koliko neodgovorno vodite finansije zemlje vidi se i po tome što je po prvi put javni dug Republike Srpske veći od javnog duga Federacije, iako bi po svim parametrima morao biti značajno manji.

Zato sklonite šapu sa državne kase i prekinite sa zaduživanjem i nemilice trošenju narodnih para, u očajničkom pokušaju da se održite na vlasti.

Press DNS RS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

DNS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje za javnost DNS

Saopćenje za javnost DNS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo