Svijet     | 01.09.2021. 13:41 |

Okrug u Teksasu zatvorio škole nakon što su dva nastavnika umrla od COVID-19

FENA Internet

WACO, 1. septembra (FENA) - Središnji školski okrug u Teksasu zatvorio je svoje škole sve do praznika rada u utorak nakon što su dva nastavnika prošle sedmice umrla od COVID-19. 

Dužnosnici školskog okruga zatvorili su svojih pet prigradskih škola do kraja sedmice nakon smrti Natalije Chansler (41), nastavnice društvenih predmeta u srednjoj školi Connally u subotu, rekla je pomoćnica direktorice Jill Bottelberghe, javlja AP.

Smrt nastavnice dogodila se nekoliko dana nakon što je David McCormick (59), nastavnik sedmih razreda društvenih predmeta u srednjoj školi Connally umro od COVID-19, rekla je Bottelberghe.

Još uvijek nije poznato da li su nastavnici bili vakcinisani.

Bottelberghe je u ponedjeljak rekla da je 51 slučaj zaraze koronavirusa potvrđen u školi od početka nastave. Dodala je kako je u posljednjih nekoliko dana potvrđeno još slučajeva.

Sedmodnevni prosjek novih dnevnih slučajeva COVID-19 u Teksasu iznosio je 15.400 slučajeva u nedjelju, prema podacima američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti, dok je sedmodnevni prosjek dnevnih smrti od COVID-19 u Teksasu iznosio 200 dnevno.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'