Bosna i Hercegovina     | 31.08.2021. 15:33 |

Baraković primio učenike sa zapaženim rezultatima na međunarodnim takmičenjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvis Baraković upriličio je danas prijem za učenike koji su u školskoj 2020/2021. godini ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima iz fizike i matematike.

Riječ je o Ismailu Brkiću učeniku Behram-begove medrese Tuzla, koji je sudjelovao na 51. međunarodnoj olimpijadi iz fizike i Senadi Zaketović učenici JU OŠ „Hasan Kikić“ Gračanica koja je na 25. juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi osvojila bronzanu medalju, saopćeno je.

Čestitavši učenicima na izvanrednim rezultatima ministar Baraković im je uručio značajnu literaturu iz fizike i matematike.

- Svjesni smo da je u prošloj školskoj godini bilo teško zbog pandemije organizovati nastavni proces, ali puno je teže bilo u tim uslovima probuditi entuzijazam učenika da pohađaju dodatnu nastavu. Rezultati takmičenja u ovoj godini i uprkos tome su dobri - kazao je ministar Baraković.

On smatra da je njhovo učešće na olimpijadi veliki uspjeh za društvo i za obrazovni sistem TK.

- Oni su svojim primjerom pokazali da se i u doba online nastave mogu ostvarivati dodatni rezultati, a to obrazovnim vlastima, nastavnicima i učenicima treba da bude dodatni podstrek da u narednoj školskoj godini ostavare što bolje rezultate - mišljenja je ministar Baraković.

Napominjući da je Kantonalna vlada podržala zahtjeve ovih učenika za odlazak na olimpijade, poručio je da će to nastaviti i ubuduće.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana