Svijet     | 31.08.2021. 15:11 |

OIC: Pokušaj Hutija da napadnu međunarodni aerodrom Abha je ratni zločin

FENA Internet

RIJAD, 31. augusta (FENA) - Generalni sekretar Organizacije islamske saradnje (OIC) Yousef bin Ahmed Al-Othaimeen oštro je osudio i odbacio pokušaj napada terorističke milicije Hutija na aerodromom Abha u Saudijskoj Arabiji bespilotnom letjelicom koja je nosila eksplozivnu napravu, ističući da je ugrožavanje života putnika i civila kukavički, teroristički čin i ratni zločin, prenosi Saudijska novinska agencija SPA.

Generalni sekretar Al-Othaimeen također je u potpunosti osudio lansiranje balističke rakete milicije Hutija prema gradu Najran, u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, istovremeno pohvalivši efikasnost i vještinu saudijskih snaga protuzračne obrane u presretanju i uništavanju rakete prije nego što je dosegla metu. 

Dr. Al-Othaimeen ponovio je podršku OIC-a svim mjerama koje Kraljevina Saudijska Arabija poduzima kako bi se suprotstavila akcijama terorističke milicije Hutija, očuvala njenu sigurnost, stabilnost i sigurnost svojih građana i stanovnika.

Ponovio je poziv međunarodnoj zajednici da zauzme odlučan stav kako bi se zaustavile stalne prijetnje balističkim projektilima i bespilotnim letjelicama koje milicija Hutija koristi na sistematski način za gađanje civila i civilnih objekata u Kraljevini Saudijskoj Arabiji

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!