Bosna i Hercegovina     | 30.08.2021. 17:32 |

Uručeni certifikati nastavnicima za doprinos rada koding klubova u školama TK

FENA Saopćenje

TUZLA, 30. augusta (FENA) - Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvis Baraković dodijelio je certifikate nastavnicima osnovnih škola za izniman doprinos pri osnivanju i radu koding-klubova.

Koding-klub čini mreža dobrovoljaca i vaspitača koji vode besplatne klubove za kodiranje računara za djecu, kako bi im pomogli da izgrade vještine programiranja.

Riječ je o projektu u okviru programa "Škole za 21. vijek" kojeg provodi British Council u partnerstvu s Ministarstvom obrazovanja i nauke  i Pedagoškim zavodom TK. Ovim projektom škole su kroz sekcije formirale koding klubove i na taj način dale doprinos za digitalno opismenjavanje učenika.

Ministar obrazovanja i nauke TK Elvis Baraković izjavio je ovom prilikom da je kvalitetno obrazovanje jedna od ključnih stvari da društvo krene naprijed.

- Kvalitetno obrazovanje podrazumijeva ulaganja, reformu zastarjelih planova i programa, rad na motivaciji i na cijenjenju prosvjetnog radnika u društvu. Ministarstvo obrazovanja i nauke TK podržava i zahvaljuje se svim učesnicima projekta i nastavit će davati punu podršku ovakvim projektima - naglasio je ministar Baraković, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo