Ekonomija     | 30.08.2021. 16:16 |

Općina Novo Sarajevo subvencionira zapošljavanje 20 nezaposlenih osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. augusta (FENA) - U Centru za razvoj karijere Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora s poslodavcima koji su ispunili uvjete iz javnog poziva za učešće u Mjeri sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve“.

Ove godine osam poslodavaca je ispunilo tražene uvjete, a bit će angažirano ukupno 20 nezaposlenih osoba prijavljenih na birou za zapošljavanje Novo Sarajevo.

Općina će ovim poslodavcima refundirati sredstva od 700 KM u trajanju od 12 mjeseci za svaku  zaposlenu osobu.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalio je svim poslodavcima na učešću u projektu koji ima za cilj unaprijeđenje poslovnog okruženja, te zapošljavanje nezaposlenih osoba s područja Novog Sarajeva.

- Radi se o jednoj od pet mjera koje realiziramo putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja, a osim ove mjere planirana je i realizacija programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, zatim kreditna linija za poticaj u zapošljavanju privrednim subjektima putem odabrane banke, sufinansiranje samozapošljavanja, te podrška firmama za uvođenje certifikata - istakao je Tanović, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo