Servisne informacije     | 28.08.2021. 09:01 |

BIHAMK- Kolovoz mokar, učestali odroni

FENA Saopćenje

SARAJEVO. 28. augusta (FENA) - Kolovoz je pretežno mokar, a  ima učestalih odrona zemlje ili kamenja te se savjetuje vozačima da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.  

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

 

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćava BIHAMK.

 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Srebrenik-Orašje (u naselju Ćehaje), zbog izgradnje kružne raskrsnice, u vremenu od 07 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-4 

Tuzla-Kalesija,zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se u vremenu od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

M-16

Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.

M-17

Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja u noćnim satima (20-05 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17.3

Hutovo-Stolac, zbog radova u mjestu Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

M-20

Tjentište-Gacko, zbog radova u tunelu Čemerno saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

 

REGIONALNI PUTEVI

R-413a Dolac-Lager-Ovnak, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u mjestu Guča Gora. Alternativni pravac je kroz naselje Guča Gora (iza crkve)- prema naselju Maline.

R-415 Jezero-Šipovo, zbog sanacionih radova moguće su povremene obustave saobraćaja od 07 do 17 sati, po potrebi, u trajanju do jedan sat. 

R-426 Hutovo-Ravno (Velja Međa-Trnčina), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene obustave.

R-445 Kakanj-Visoko, Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta R-445 BP„Mušinbegović-BP „HIFA“. Putnička vozila iz smjera Kaknja koriste lokalnu cestu kroz naselje Topuzovo Polje, a iz smjera Visokog kroz zonu gradilišta, jednom trakom naizmjenično. 

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-460 Gradačac-Gračanica (Srnice Gornje-Doborovci), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično.

R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska, zbog radova na izgradnji mosta preko rijeke Trstionice u Kraljevoj Sutjesci putnička vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, dok se teretna vozila preusmjeravaju na dionicu Kakanj-Tršće-Ponijeri.

R-467 Olovo-Zavidovići, zbog deminiranja na deminerskom radilištu Solun-Crni potok, od 08:15 do 15:05 saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (i propušta 10 minuta).

 

KANTON SARAJEVO

-Zbog obilježavanja godišnjice stradanja građana Sarajeva u ulici Mula Mustafe Bašeskije obustavit će se saobraćaj u vremenu od 10:55 do 11:25 sati (od raskrsnice sa ulicom Pehlivanuša do raskrsnice sa ulicom Niže banje).

-Povodom održavanja "Harley Davidson vožnje" privremeno se mjenja režim saobraćaja u Kantonu Sarajevo. Izmjenjeni režim trajat će od 9 do 20 sati, od starta do cilja na sljedećim dionicama: Hotel Holiday Inn-Visoko (A-1)-Hotel Holiday Inn-Latinska Ćuprija-Zelenih beretki-Branilaca Sarajeva- Mis Irbina (spomenik Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću)- Rejsa Dž.Čauševića-Obala Kulina bana-Abadžiluk(Baščaršijski trg)-Mula Mustafe Bašeskije-Maršala Tita (spomenik ubijenoj djeci Sarajeva)-Hotel Holiday Inn.

Regulaciju toka saobraćaja u smjeru kretanja kolone na raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS etapno, u zavisnosti od brzine kretanja kolone i kretanja vozila pod pratnjom. Nakon prolaska kolone, MUP KS će uspostaviti redovan režim saobraćaja.

- Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj u ulici Skendera Kulenovića (Vogošća) od spoja sa magistralnim putem M-18 do spoja sa ulicom Remzije Veje u dužini od 90 metara.

- Zbog sanacionih radova od 07:30 do 16:30 sati obustavlja se saobraćaj u naselju Nahorevo, na dionici Muharemovići-Nahorevo.

- Zbog provođenja pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu, dolazit će do obustave saobraćaja u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža). Obustava saobraćaja aktuelna je svakog vikenda od petka od 17 sati do ponedjeljka do 05 sati.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, u vremenu od 07 do 16:30 sati, etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Jukićeva.

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Malta, Paromlinska, Zaima Šarca, Hamdije Kreševljakovića, Tepebašina, Zlatnih Ljiljana (Hadžići), Bosanskih gazija, Cicin Han, Prijedorska, Marka Marulića, Skenderpašina, Adema Buće, Smaila Šikala, Mustafe Behmena, Safeta Zajke i Kolodvorska.

 

MOSTAR

-Zbog radova za saobraćaj je zatvoren dio ulice Kralja Tomislava (Avenija), od raskrsnice ulica Rudarska i Kneza Višeslava-vrh Avenije do raskrsnice sa ulicom Stjepana Radića.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo