Bosna i Hercegovina     | 26.08.2021. 22:52 |

Obilježen Dan općine Neum

FENA Saopćenje

NEUM, 26. kolovoz (FENA) – U okviru obilježavanja Dana općine Neum održana je svečana sjednica Općinskog vijeća jedinog bh. grada na moru.

Tom prigodom općinski načelnik Dragan Jurković u kratkim se crtama dotaknuo aktivnosti i projekata koji su ostvareni u posljednjih osam mjeseci.

Naveo je kako je povećan općinski proračun i povećan broj projekata koje Općina financira, priopćeno je iz Općine Neum.

- Okosnica predizbornog programa bili su mladi i rad s njima. Temeljem toga su povećane studentske stipendije, osigurani su besplatni udžbenici, redovno primanje pripravnika, rekonstrukcija dječjeg vrtića, donacija Srednjoj školi Neum, povećane naknade rodiljama i novorođenčadi. Također se više ulaže na području kulture i sporta, ostvareno je dosta infrastrukturnih projekata, te naposljetku su povećana sredstva za zdravstvene potrebe Neuma – kazao je Jurković.

Nazočnim se obratio i predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a Dragan Čović rekavši kako će se više razine vlasti truditi ostvariti interese Neuma.

Pohvalio je "infrastrukturu mladih ljudi" za koju je kazao da se može nositi sa svim izazovima.

Dotaknuo se izgradnje Pelješkog mosta i nove ceste Neum – Stolac, projekata koji, kako je kazao, predstavljaju dobru priliku koju treba iskoristi.

- U Neumu se treba živjeti 12 mjeseci. Masovni turizam je dobrodošao, te trebamo raditi aktivnosti na čuvanju ključnih vrijednosti i da Neum zaštitimo od raznih nasrtaja i napada koji traju godinama - istaknuo je Čović.

Pored Čovića svečanosti obilježavanja Dana općine nazočili su, među ostalim, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, ministar pravde Josip Grubeša, dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i čan predsjedništva HDZ-a BiH Mladen Bošković, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Mario Mikulić, predsjednik Mladeži i član Predsjedništva HDZ-a BiH Mate Lončar.

Prije svečane sjednice na spomenu obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Neumu položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule branitelje. Prigodnu molitvu predvodio je neumski župnik don Ivica Puljić.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo