Bosna i Hercegovina     | 26.08.2021. 14:40 |

Ravnatelj Regionalnog ureda SZO Kluge uputio pismo zahvale ministrici Gudeljević

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. kolovoza (FENA) - Nakon nedavnog sastanka koji je ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević imala s ravnateljem Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) dr. Hans P. Klugeom na adresu ministrice Gudeljević stiglo je pismo zahvale u kojem Kluge, između ostalog, posebice ističe napore koje je Gudeljević uložila u COVAX mehanizam.

- Dozvolite mi da Vam zahvalim na izvrsnoj ulozi u koordinaciji napora u pogledu COVAX-a, kao i na tome što ste omogućili da Vaše ministarstvo bude primatelj doniranih cjepiva i sudjeluje u raspodjeli cjepiva. SZO će nastaviti da Vam daje potporu kroz zalaganje za pravičan pristup cjepivima, gdje 'nitko neće biti izostavljen' - navodi se u pismu. 

Tijekom prethodno održanog sastanka Gudeljević i Kluge su razgovarali i o dvogodišnjem ugovoru o suradnji između BiH i SZO, o mogućnostima smanjenja jaza između država zapadnog Balkana i EU, mapama puta za zdravlje i oporavku zdravstvenog sustava nakon pandemije.

Kluge je u pismu izrazio zadovoljstvo što sa Gudeljević dijeli isto shvaćanje potrebe da se smanji zdravstveni jaz između zemalja Zapadnog Balkana i zemalja Europske unije, kao i da se „promovira pravičan oporavak od pandemije covid-19, te da se zdravlje stavi u središte programa održivog razvoja zemlje“.

Zahvalio je ministrici Gudeljević na iskazanoj opredijeljenosti za sudjelovanje u kreiranju Mape puta za zdravlje na zapadnom Balkanu 2021.-2225. godine, a u sklopu Europskog programa rada SZO 2020.-2025. godine, te dodao da će se SZO oslanjati na potporu ministrice Gudeljević u promoviranju i realiziranju ovih preporuka u BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo