Kultura     | 25.08.2021. 22:29 |

Bubalo: Učinili smo sve da MFF bude na razini kao i ranijih godina

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 25. kolovoz (FENA) – Projekcijom dokumentarnog filma "Lovci na tartufe", Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa, u Širokom Brijegu otvoren je Mediteran Film Festival (MFF).

Nakon prošlogodišnje stanke Mediteran Film Festival održava se na stari način kao i u godinama prije pandemije i ovo je sretan trenutak za ljubitelje filma i nas organizatore, kazao je u izjavi za Fenu producent i jedan od osnivača MFF-a Robert Bubalo.

Bubalo je kazao kako će broj stranih gostiju biti manji u odnosu na ranije godina zbog raznih ograničenja:

- Veliki broj gostiju nama dolaze iz cijelog Mediterana i postoje neke zemlje u kojima je problematična situacija. Kao takve mogu navesti bliskoistočne i sjevernoafričke u kojima postoje puno gore restrikcije vezane za putovanje nego kod nas, pa smo zbog toga u početku znali da će biti manji broj gostiju.

Što se tiče domaće publike, kazao je kako očekuje da će posjećenost biti na razini prijašnjih godina.

Kazao je kako truda za ovogodišnji festival nije nedostajalo i da je napravljen iscrpan posao kako bi organizacija bila na visokoj razini.

- Mi smo s naše strane učinili sve da ovogodišnji festival bude na istoj umjetničkoj i produkcijskoj razini kao i ranijih godina, jer smo složili jedanaest programa i to je mukotrpan rad od siječnja do sada. Riječ je o 45 filmova, a to se nekome može učiniti kao mali broj, ali to su sve dobri filmovi i nijedan nije za preskočiti. Mislim da će biti prezadovoljan tko god bude odgledao barem dio programa – istaknuo je Bubalo.

Po njegovim riječima, MFF je po kvaliteti odmah iza Sarajevo Film Festivala.

- Sarajevo Film Festivala je nedostižan. Oko toga ne treba dvojiti i mi nemamo ambicija dostizati taj prestižni festival. Međutim, ponosni smo na našu drugu poziciju i nećemo je dati nikome, jer već 22 godine gradimo ovaj festival. Nama je cilj održati ovaj festival na istoj razini i kada je riječ o regiji da zadržimo taj status možda i najuglednijeg festivala dokumentarnog filma, uz ZagrebDox i Dokufest. Mislim da su ova tri festivala po snazi, nekakvim organizacijskim vještinama i ugledu u svijetu zaista glavni u ovoj kategoriji – zaključio je Bubalo.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana