Stranačke aktivnosti     | 25.08.2021. 14:36 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

„Mi u Demokratskom narodnom savezu saosjećamo i razumijemo vašu nevolju i muku, jer istu sudbinu dijelimo s vašim roditeljima i vašim najbližim koji, kao i vi, pate što ste bili prinuđeni da napustite rodnu grudu. Ne gledamo vas poput onih u čijim ste očima zlatna koka koja će dolaziti da potroši devizne zarade stečene tamo negdje. Za nas ste jednakopravni i dostojanstveni ljudi, naši sugrađani koji su iz različitih motiva i uvjerenja napustili ovu zemlju u potrazi za poslom, boljim životom, ljudskim pravima i slobodama koje ovdje niste imali“.

Ovo su riječi Nenada Nešića, predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS-a) upućene javnosti a posebno našim građanima u svijetu koje je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik omalovažio u svom govoru pred okupljenim članstvom ove partije u subotu na Kozari. Reagujući na taj dio Dodikovog govora Nešić pojašnjava:

Za one koji nisu čuli, vođa je pred svojim sve malobrojnijim simpatizerima, te penzionerima dovedenim na prevaru, o građanima koji su ekonomsku i drugu sigurnost za sebe i svoje porodice potražili u inostranstvu izgovorio sljedeće:
„ A onda kada nam se vrate u iznajmljenim automobilima i za nekoliko dana spucaju sve svoje plate da bi se pokazali kako su moćni, odlaze na teške poslove koje rade tamo negdje na zapadu i kažu da im je dobro, a nama je najbolje ovdje“.

Za takve sramne riječi dobio je stidljive aplauze najodanijih pristalica od kojih, gle apsurda, gotovo svaka porodica ima bar jednog člana među rasejanim po bijelom svijetu.

Nazivajući okupljene na Kozari „ćevap“ skupom, Nešić se obraća građanima u dijaspori:
Nepravda vas je otjerala, a sad bi bahati pojedinac da ga pitate kad dolazite, gdje i kako da trošite svoj novac. Ne vjerujem da Dodik nije svjestan da su mnogi od vas bili primorani da se opredjele za takvo rješenje i da su masovni odlasci u inostranstvo rezultat petnaestogodišnje vladavine SNSD-a i njega kao lidera te partije. Zahvaljujući toj vlasti i njenoj iščašenoj politici postali smo građani drugog reda, a sve zbog činjenice da ne pripadamo SNSD-u. Mi u DNS-u nismo na koljenima. Dostojanstveno živimo i borimo se za društveni poredak koji će omogućiti da se iz ove zemlje ne bježi i u kojoj će se od sopstvenog rada živjeti pristojno i s poštovanjem.

Nešić smatra da ovakva poruka Milorada Dodika upućena sa, kako ga je nazvao, „komemorativnog ćevap skupa“ SNSD-a na Kozari, dijeli narod na ponizne koji ga slijede i sve druge koji su diskriminisani jer misle svojom glavom ne slažući se s tom politikom.

Ono što zajedno možemo učiniti već naredne godine je da se riješimo političkih okova SNSD-a i njenog predsjednika, sugeriše Nešić.

Jako je važno da ljudu u dijaspori ne odustaju od svog glasačkog prava i da svakodnevno podsjećaju svoje najbliže koji ovdje žive, na mnoge propuštene prilike, nebulozne poruke i Dodikove promašene političke poteze koji za posljedicu imaju pustošenje javnih resursa i zemlju sa sve manje naroda. Sljedeći put kad vas pred izbore Mile, Željka ili Višković budu okupljali po klubovima u dijaspori, pjevali i molili za podršku, nemojte smetnuti s uma poruku pravog Milorada, koji je u delirijumu svog političkog vokabulara vrlo jasno rekao šta misli o vama.

Poštovani sugrađani, uvažena dijasporo, svojoj kući dođite kad hoćete, svoj novac trošite kako hoćete, uživajte u rodnoj grudi jer otadžbina je samo jedna, majka svih nas podjednako, poručio je Nešić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'