Bosna i Hercegovina     | 25.08.2021. 13:13 |

Podžić i ambasador Pakistana u BiH: Intenziviranje ekonomske i vojne saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. augusta (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Muhammada Khalida Raoa i zamjenika šefa misije ambasade IR Pakistan u BiH Shakaiba Rafiquea. 

Podžić je zahvalio ambasadoru Raou na upriličenoj posjeti prije njegovog odlaska sa dužnosti ambasadora, naglasivši uspješnu saradnju između Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan. Također, ministar Podžić je izrazio zadovoljstvo realizovanom bilateralnom saradnjom dvaju ministarstava. 

Odlazeći ambasador Rao je zahvalio na prijemu i pohvalio saradnju dvije zemlju u oblasti odbrane za vrijeme trajanja mandata. On je, između ostalog, naglasio da je IR Pakistan i dalje otvoren za školovanje kadeta OS BiH na Komandno štabnim školama, akademijama i ratnim koledžima.

Na kraju je zaključeno da se odnosi dvije prijateljske zemlje trebaju još više osnažiti kroz intenziviranje ekonomske razmjene i školovanja kadra OSBiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.  

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta