Kultura     | 24.08.2021. 16:30 |

Međunarodni festival 'Grad' od augusta do oktobra uz vitezove umjetnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. avgusta (FENA) - Internacionalni Art festival 'Grad' održati će se od 28. augusta do 1.oktobra  u Sarajevu. Program Festivala se realizira na trgovima i ulicama, parkovima i galerijama Sarajeva, sapćeno je iz Međunarodnog centra za mir.

Međunarodni centar za mir/Sarajevo winter festival poziva sve zainteresirane umjetnike i institucije na učešće u programu na petom Međunarodnom festivalu „Grad“ koji se održava pod motom "Vitezovi umjetnosti“

Tokom Festivala obilježit će se 30 godišnjica osnivanja Međunarodnog centra za mir. Također će biti obilježena i godišnjica Povelje bosanskog bana Kulina od 29.8.1189. i drugi značajni događaji u vremenu bosanskih kraljeva.

Na Festivalu će se organizovati online konferencije učesnika Evropskog karavana mira 1991. s gradom Milano i poslanicima EP i posebna konferencija posvećena Karavanu solidarnosti Sarajevo - Dubrovniku "Why" 1991. kao i potpisnika Manifesta umjetnika 2021. i online susret s autorima te akterima projekta Concert Hall Sarajevo na Marijin dvoru 2001.-2021.

Specijalni programi na festivalu su posvećeni oazama svijeta i posebno Mediterana, Poetici Prostora, Knjigama, Vodi i Hrani i avan/turistima, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!