Bosna i Hercegovina     | 24.08.2021. 13:37 |

Hadžović: Školska godina trebala bi početi 6. rujna u punom kapacitetu

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 24. kolovoza (FENA) – U Hercegovačko-neretvanskoj županiji školska 2021./2022. godina trebala bi početi 6. rujna i pod normalnim uvjetima, odnosno sva djeca bi se trebala naći u školskim klupama - izjavio je u utorak za Fenu ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi HNŽ-a Rašid Hadžović, napominjući kako je ipak Krizni stožer taj koji donosi odluke vezano za epidemiološku situaciju.

-Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa se zalaže da školska 2021./2022. godina počne u punom kapacitetu na način da se djeca i nastavnici vrate u školske prostorije, ali je Krizni stožer taj koji donosi preporuke i odluke vezano za epidemiološku situaciju i Ministarstvo će te preporuke pratiti kao i dosad- podvukao je ministar Hadžović.

Po njegovim navodima, trenutno Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi nije donio nikakve epidemiološke mjere i odluke povodom početka nove školske godine.

Ministar Hadžović je podsjetio da se u saradnji s Ministarstvom zdravstva, Zavodom za javno zdravstvo i domovima zdravlja  ljetos uveliko krenulo u imunizaciju prosvjetnih radnika.

-Cijepljenjem bi nastavnici zaštitili sebe i učenike od novih sojeva koronavirusa, a naravno otvorila bi se i mogućnost da se nastava odvija u učionicama sa satom od 45 minuta uz ostale školske aktivnosti- objasnio je resorni ministar.

Hadžović je kazao kako se za cijepljenje  prijavilo oko 900 osoba ali taj broj je, kaže, i veći, jer se dosta radnika cijepilo u privatnom a ranžmanu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'