Stranačke aktivnosti     | 24.08.2021. 09:58 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Pandurević: Afera kupovine zgrade za UIO je da čovjek zanijemi i sve pošalje u zatvor

Tokom sjednice parlamentarne Komisije za finansije i budžet iz 2015. godine su po kuloarima kružile priče da se pitanje smještaja Uprave za indirektno oporezivanje BiH ne rješava jer je u to vrijeme u igri bila još jedna zgrada jednog SNSD-ovog tajkuna i da se Radišić i taj drugi tajkun ne mogu dogovoriti čiju će zgradu kupiti UIO BiH – kazala je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS.

Ona se prisjetila sjednice parlamentarne Komisije za finansije i budžet iz 2015. godine kojoj je prisustvovao sada već bivši pomoćnik direktora UIO BiH Hajrudin Lagumdžija, a tema je bila kupovina zgrade.

„Odlično se sjećam, a to potvrđuje i stenogram da je zamjenik direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH na to odgovorio da kada to dođe na dnevni red ide na bolovanje. Znači, bilo je sasvim jasno i to su znale i ptice na grani šta se sprema, a pogotovo to što su iz UIO BiH rekli da je ta zgrada ispod cijene, a cijena kvadrata je gotovo 6.000 KM, a zgrada UIO BiH u Sarajevu je plaćena po cijeni oko 3.000 KM po kvadratu“ – pojasnila je Pandurević.

Ona je kazala da u ovem predmetu ima elemenata krivične odgovornosti i podržala inicijativu Nenada Nešića da grad Banja Luka nađe zemljište za izgradnju zgrade Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

„Očekujem da Stanivuković zaista nađe tu lokaciju i predloži je Skupštini Grada Banjaluke“, kaže Pandurević.

Osim ogromne cijene koja je sporna zbog loše opšte ekonomske situacije u BiH, prema njenom mišljenju, sporno je i to da se cijena od 100 miliona KM ne uklapa u sredstva koja za tu namjenu ima UIO BiH.

„Oni su to mogli navesti prilikom raspisivanja tendera, da traže zgradu vrijednosti do 37 miliona KM ali to očito nisu željeli“, smatra Pandurević.
Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo