Bosna i Hercegovina     | 23.08.2021. 13:29 |

Obilježena 29. godišnjica stradanja civila u sarajevskoj ulici Halači

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Polaganjem cvijeća na mjesto masakra, danas je obilježena 29. godišnjica stradanja osam civila Sarajeva u ulici Halači, od kojih su dvoje bili djeca.

Dženan Aljević, Mahir Ferhatović, Tarik Harba, Esma Muratović, Meliha Muratović – Spahić, Almasa Spahić, Mahira Spahić i Ismet Suljić ubijeni su u redu za vodu, usljed eksplozije minobacačke granate ispaljene sa položaja VRS-a. Još troje civila je tada teže i lakše ranjeno.

Na Spomen-obilježje žrtvama masakra cvijeće su položile delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Općine Stari Grad, Unije civilnih žrtava rata KS, Udruženja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995., te porodice i prijatelji ubijenih.

Oni su poslali poruke da se zločini nad civilima Sarajeva, tokom četvorogodišnje opsade, ne smiju zaboraviti, kao ni velike patnje kojima su svakodnevno bili izloženi. U tom periodu ubijeno je blizu 12.000 sugrađana, od kojih 1.601 dijete, a više od 60.000 ih je ranjeno, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom