Sport     | 20.08.2021. 13:41 |

Jakirović: Musemić stvorio dobru ekipu, ali i mi smo dobri (VIDEO)

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 20. kolovoza (FENA) - Momčad Zrinjskog odlično je ušla u novu sezonu te je u prva četiri kola upisala jedan remi i tri pobjede, i to protiv najozbiljnijih protivnika – Željezničara, Sarajeva i Borca.

U subotu ih očekuje novi derbi, a protivnik Plemićima na stadionu pod Bijelim brijegom je Tuzla City. Ekipa Husrefa Musemića, također, bilježi odličan ulazak u sezonu i ima četiri pobjede iz četiri susreta.

- Bit će to pravi derbi, po ulasku u prvenstvo, po trenutnoj formi, po svemu. Musemić je stvorio dobru ekipu s dosta kvalitetnih individualaca koji mogu riješiti utakmicu u svakom momentu tako da očekujem tešku utakmicu, ali očekujem i od nas da nastavimo ovaj kontinuitet dobrih, kvalitetnih igara - najavio je subotnji ogled trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Nakon razočaravajuće prošle sezone u kojoj Zrinjski nije izborio izlazak u Europu, Jakirović je napravio veliku čistku u svlačionici i čini se da je uradio dobar posao. Momčad je osvježio mladim igračima i Zrinjski odavno nije izgledao bolje na terenu.

- Svaka pobjeda je bila samopouzdanje, posebice pobjede u derbijima, poput ove u Banjoj Luci gdje nismo slavili od 2009. Možda rezultat na kraju govori da je bila lagana utakmica (1:5), ali zaista nije bila lagana. Morali smo dati sve od sebe, da zabijemo golove, da njih limitiramo u nekim stvarima, i jedino mi je žao primljenog pogotka jer smo se pripremali točno za to, ali to je Vranješeva kvaliteta - istaknuo je Jakirović.

Naglasio je kako u svojim redovima ima puno mladih igrača kojima treba to samopouzdanje, ali i podrška navijača.

- Nije isto igrati s publikom i bez publike. Navijači te nose i oni su uvijek bili naš 12. igrač, i kad nam nije išlo dobro, a pogotovo sada kad pobjeđujemo. Ova ekipa treba tu podršku, imamo puno mladih igrača i oni to najbolje vraćaju svojom izvedbom na terenu – poručio je.

Na pitanje očekuje li ofenzivne Tuzlake u sutrašnjoj utakmici, Jakirović je odgovorio kako deset njihovih pogodaka u četiri odigrana susreta sugerira da se radi o napadačkoj momčadi.

- Međutim, znaju oni i čekati protivnika na svojoj polovici, pa preko brzih kontri i polukontri prijetiti. Vidjet ćemo sutra tko će više biti na lopti, a pošto smo mi domaćini očekujem da ćemo to biti mi - zaključio je strateg Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski – Tuzla City igra se u subotu od 21 sat.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6350

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1UWyI71limhqfpteXv9NNo-qWohExPdXs?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana