Sport     | 20.08.2021. 13:21 |

Vogošća domaćin četvrtog kampa za mlade golmane 'Asmir Begović'

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Akademija "Asmir Begović" krajem augusta organizuje četvrti kamp za mlade golamane, koji će ovoga puta biti održan na stadionu "Hakija Mršo" u Vogošći. 

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, Akademija je do sada u Sarajevu organizovala dva trening kampa u ljetnom periodu i jedan u zimskom.

- Iskustva s prva tri kampa su veoma pozitivna. Očekujemo isto i na ovogodišnjem kampu u Vogošći gdje će se djeca dva dana družiti i učiti golmanske vještine. Imamo odlične rezultate rade s mladim gomanima kao što je Faruk Dalipagić koji je otišao u Goricu i nastavit ćemo raditi i stvarati mlade golmane - kazao je Begović putem video linka. 

Direkor Akademije Ibro Hodžić naglašava da je panemija koronavirusa odgodila kamp, ali vjeruje da će ovogodišnji kamp biti najmasovniji do sada. 

- Trenutno imamo oko 60 prijavljenih učesnika. Pored ekipe iz Akademije, s mladim golmanima će raditi još šest gostujućih trenera, a najzvučnije ime bit će bivši golman zagrebačkog Dinama Tomislav Butina. Akademija u Zetri radi tri puta sedmično, a četvrta sezona počinje u septembru. Nastojimo našim članovima obezbijediti što bolje uslove kako u Akademiji, tako u njihovim klubovima - naveo je Hodžić. 

Na kampu u Vogošći polaznici starosne dobi od sedam do 18 godina imat će priliku da dobiju iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju s vrhunskim trenerima iz BiH i okruženja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'