Magazin     | 19.08.2021. 19:55 |

Na Sea Dance uz covid potvrdu ili negativan test

FENA Internet

PODGORICA, 19. augusta (FENA) - Ulaz na festival Sea Dance bit će ograničen samo posjetiocima koji imaju dokument da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv covida-19 ili da su preležali virus, zatim na one koji imaju negativan PCR, odnosno antigenski brzi test-BAT.

Za one koji ne posjeduju ni jedan od navedenih dokumenata, organizatori festivala obezbijedili su brze antigenske testove po cijenama od pet eura, koji će se od 26. augusta od 18 sati obavljati na plaži Buljarica u Budvi, ispred festivalskih kapija.

Također, Sea Dance je osigurao besplatne jednodnevne ulaznice za otvaranje festivala, 26. august, za mlade koji se budu vakcinisali od 18. do 24. augusta na zvaničnim lokacijama širom Crne Gore, što će, prema važećim mjerama, biti dovoljno za ulazak na festival.

"U skladu s mjerama države Crne Gore za borbu protiv pandemije, za zamjenu vaučera za festivalsku narukvicu ili direktan ulaz na Sea Dance festival s jednodnevnom ulaznicom potrebno je da posjetioci imaju lični dokument i jedan od sljedećih dokumenata: validan dokument da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv covida-19, ili da su preboljeli covid-19 (da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa), negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72 sata, ili negativan antigenski brzi test-BAT ne stariji od 48 sati", navode organizatori.

Sedmo izdanje Sea Dance festivala bit će održano od 26. do 29. augusta na plaži Buljarica. Među izvođačima bit će neke od vodećih međunarodnih i regionalnih muzičkih zvijezda koje predvode Boris Brejcha, Maceo Plex, Tale Of Us, Meduza, Topic, Satori, Bajaga i Instruktori, Senidah, Vojko V, Ann Clue, Tijana T, z++, domaćini Who See, Parampaščad i mnogi drugi, prenosi RTCG.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'