Ekonomija     | 17.08.2021. 09:52 |

Stipendije za program o poduzetništvu, poticaji za najbolje 20.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Fondacija budućnosti u BiH, MIT Legatum centar i prestižni australski La Trobe univerzitet i ove godine nude 50 besplatnih stipendija za poseban program za mlade ljude u Bosni i Hercegovini koji žele naučiti više o izgradnji i upravljanju vlastitim biznisom.

IEEE Innovation Nation BiH je program koji je inicirao Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), najveća svjetska tehnička organizacija koja broji više od 420 hiljada članova. Program se u  BiH održava već šestu godinu, a svake godine raste broj učesnika, predavača i nagrada za najbolje. Vrijednost programa se procjenjuje na preko 5.000 KM, a ogleda se u resursima koji su na raspolaganju polaznicima.

U saopćenju se navodi da je Innovation Nation inicijativa pokrenuta  s ciljem da razvije nove uspješne priče u zemljama u razvoju. Osim u BiH, program se još održava u Šri Lanci, Maleziji i Jamajci.

- Svjesni smo da mladi ljudi u Bosni i Hercegovini nemaju priliku da iz prve ruke uče o pokretanju biznisa, razvoju ideje, svim uključenim faktorima i vođenju biznisa. Upravo iz tog razloga smo jako ponosni što smo doveli ovaj program u našu zemlju i što on svake godine okuplja sve više i više učesnika koji iznjedre nove uspješne priče  - ističu iz Fondacije budućnosti u BiH.

IEEE Innovation Nation Bosnia & Herzegovina 2021 je prilika za mlade ljude da: besplatno pohađaju kurs koji inače košta preko 5.000 KM, nauče kako razviti biznis ideju od nule do prezentacije pred investorima,rade sa svjetskim startup trenerima na razvoju ideja, dobiju IEEE, MIT Legatum Center i La Trobe University certifikat, 20.000 KM kao poticaj za razvoj svoje ideje

Tokom 12 sedmica mladi profesionalci i studenti će biti formirani u interdisciplinarne timove i raditi na razvoju startupa uz podršku svjetskih stručnjaka iz raznih oblasti. Svi zainteresovani se mogu prijaviti kao pojedinci ili u timu. 

Prošlogodišnji pobjednik je Eco-Logical startup, koji proizvodi drvene slamke na novi inovativni način, a evaluacija vrijednosti biznisa na osnovu dosadašnjih investicija je 700 000 KM.

Prijave su otvorene do 27. augusta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo