Kultura     | 17.08.2021. 08:41 |

Glazbeno-scenska manifestacije 'Preko granice mi je ostalo srce'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. kolovoza (FENA) - Na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače 21. i 22. kolovoza održat će se kulturna manifestacija "Preko granice mi je ostalo srce".

Mirise Mediterana, mora i maslina u pjesmama donosi ženska skupina Salona iz Solina, koja će nastupiti u subotu, 21. kolovoza, s početkom u 18 sati.

Sopranistica Antonella Malis pridružuje se toj "morskoj" razglednici boja i nota u nedjelju, 22. kolovoza od 19 sati. Talentirana Splićanka izvest će ulomke iz mjuzikla Most, obrade poznatih narodnih skladbi, te glazbene brojeve iz poznatih opera.

Gost u glazbenom dijelu programa je Mostarac Leon Lasić.

U subotu, 21. kolovoza, od 19 sati gostuje Teatar "Puna kuća" iz Zagreba s monodramom "Osjećajte se k'o doma" u izvedbi Svetlane Patafte.

Predstava prikazuje na duhovit način ono što je ljudima u na ovim prostorima uobičajeno - neobične navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili potpunosti apsurdne.

Kao domaćin i gost u dvojnoj ulozi 22. kolovoza Sead Đulić nastupit će s monodramom "Presuda: Tiha likvidacija", s početkom u 18 sati.

O samoj predstavi kritika je rekla, između ostalog, i ovo…“glumac u 50 kutija donosi ljubavi i boli, te po željama iz publike vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o vlastitom životu, jesmo li trebali učiniti nešto ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva…“

Manifestacija je potpomognuta od Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, a zahtjevnu organizaciju potpisuju Laboratorij kulture – Felix iz Zagreba i MC Terra iz Mostara, priopćeno je iz Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'