Kultura     | 16.08.2021. 14:47 |

Fondacija šalje poziv za potpis ugovora za proizvodnju filmova po konkursu za 2021. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. augusta (FENA) - Predsjednik Upravog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo Antonio Beus danas je potpisao više od 40 ugovora za podršku filmskim projektima koji su odabrani na konkursu za pozicije sufinansiranja po konkursu za 2021.godinu.

U godini kada je Fondacija raspolagala sa nikad manjim budžetom za podršku, predanim radom svih odgovornih, stvoreni su preduslovi da se podrži do sada najveći broj filmskih projekata koji će zahvaljujući ovoj inicijalnoj podršci krovne bh. filmske institucije za finansiranje filmske produkcije krenuti sa realizacijom u ovoj i narednoj godini te predstaviti bh. i svjetskoj javnosti niz jako talentovanih mladih filmskih autora i svijetlu budućnost kinematografije.

Upravni odbor poziva sve potpisnike ugovora da, ukoliko su u mogućnosti, lično dođu u prostorije Fondacije za kinematografiju Sarajevo koja se nalazi u zgradi Federalnog ministarstva kulture i sporta Federacije BiH na adresi Obala Maka Dizdara br. 2, na potpisivanje ugovora od danas svaki radni dan od 8 do 16 sati do petka 20. augusta do 13 sati.

Ukoliko nisu u mogućnosti da dođu lično ili ne nalaze se u Sarajevu, nakon isteka ovog roka svi nepotpisani Ugovori bit će poslani poštom svim preostalim potpisinicima na važeće adrese.

Upravni odbor poziva još jednom sve producente i autore da čim prije izvrše potpisivanje Ugovora ili lično ili po primitku pošte i vrate ih nazad, pošto će im po potpisu istih biti uplaćena prva tranša novca za realizaciju projekata prema detaljima definisanim pojedinačnim ugovorima, saopćeno je iz Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom