Sport     | 16.08.2021. 12:35 |

Bašić i Kozlić primili Amela Tuku i Mesuda Pezera

FENA Saopćenje

ZENICA, 16. augusta (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirnes Bašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić upriličili su prijem za bh. olimpijce Amela Tuku i Mesuda Pezera, koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Tokiju, te predsjednika Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Suada Kaknju.

Bašić je rekao da je ponosan što ZDK ima svoje sportske ambasadore koji su u najboljem svjetlu predstavili taj kanton i državu BiH na Olimpijskim igrama. Najavio je nastavak podrške vrhunskim sportistima kroz stipendije i nagrade, rekavši da je podrška atletici jedan od prioriteta Vlade ZDK.

Kozlić je rekao da Vlada naredne godine planira povećati transfer za sport te da će se status vrhunskih i perspektivnih sportista riješiti izmjenama i dopunama Zakona o sportu koji bi do kraja ove godine trebao biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo zahvalio je Vladi što dugo godina podržava atletiku i atletičare iz tog kantona, koji čine okosnicu olimpijskog tima BiH, kao i Atletski miting Zenica kao najveći atletski događaj u BiH. Pozdravio je najavu povećanja budžeta za sport, naglasivši da ZDK ima dosta razumijevanja za potrebe sporta, ali da potrebe vrhunskih sportista nisu prepoznate sa nivoa države BiH, saopćeno je iz Press službe ZDK.

Srednjoprugaš Amel Tuka zahvalio je ZDK-u na kontinuiranoj podršci tokom sportske karijere. Apelovao je na domaćine da se fokusiraju na animiranje mladih da se bave sportom, stavivši se na raspolaganje da pomogne tu aktivnost.

Bacač kugle Mesud Pezer rekao je da atletika mora biti državni projekat te da je ovo pokazatelj da se uz skromna izdvajanja i podršku iz budžeta mogu postići zavidni rezultati, pa i učešće na Olimpijskim igrama što je san svakog vrhunskog sportiste.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo