Bosna i Hercegovina     | 15.08.2021. 15:20 |

Svetkovine Velike Gospe obilježene u Seonici i Prisoju

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 15.kolovoza (FENA) - Blagdan Velike Gospe, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, tradicionalno je proslavljen u duvanjskim marijanskim svetištima – Seonici i Prisoju.

Pred župnom crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije u duvanjskom selu Seonici ove godine se okupio rekordan broj vjernika, hodočasnika pristiglih iz zemlje i inozemstva.

Dobrodošlicu svim uzvanicima i hodočasnicima na početku misnog slavlja pred spomen bazilikom zaželio je župnik fra Vinko Kurevija, dok je misno slavlje predvodio varaždinski biskup Bože Radoš.

U svojoj nadahnutoj propovijedi biskup je istaknuo most kao smisao povezanosti te čovjekovu čežnju da će i on jednom prijeći preko svoga mosta iz ovog u vječni život .

"Ispod tog mosta je duboko more koje je simbol smrti. Preko toga Mosta (s velikim M) ide žena koja vodi do Isusa Krista. Marija je prva prešla preko toga mosta, ona je putokaz vjere i nade u vječnost, u nebo”, kazao je biskup .

Pred župnom crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju pred mnoštvom hodočasnika misno slavlje predvodio je don Mate Pehar, župnik u Sutini - Posušje, uz koncelebraciju više svećenika, koji je vjernike pozvao da budu dosljedni životnom putu Blažene Djevice Marije.

Svečano misno slavlje u oba svetišta svojim pjevanjem posebno su uveličali župni zborovi.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta