Bosna i Hercegovina     | 14.08.2021. 19:38 |

Čović i Grlić Radman obišli požarom pogođena područja u Tomislavgradu

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 14. kolovoza (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Paramentarne skupštine BiH  Dragan Čović i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman posjetili su u subotu općinu Tomislavgrad koju su u prethodnih nekoliko dana zahvatili veliki požari te su obišli požarom najpogođenija područja ove općine.

Naime, zbog velike opožarene površine donesena je i Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće za područje općine Tomislavgrad.

 Čović  se ovom prilikom se zahvalio ministru Grlić Radmanu, svim ministrima i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću na pruženoj pomoći i slanju zračnih snaga pri gašenju i stavljanja pod kontrolu požara na području općine Tomislavgrad, čime su spašene kuće te pravovremenom intervencijom spriječena veća materijalna šeta.

I danas je iskazana potreba ozbiljnog pristupa svih razina vlast u Bosni i Hercegovini pri pronalasku sustavnog rješenja za borbu protiv požara, prije svega zračnih snaga, ali i unaprijenja svih drugih kapaciteteta za borbu protiv požara jer se s time suočavamo svake godine u ljetnim mjesecima, istaknuto je.

Također, posebna zahvala upućena je vatrogascima općine Tomislavgrad, te svim drugim vatrogasnim postrojbama koji su sudjelovale u gašenju požara, kao i lokalnom stanovništvu koje je bilo prinuđeno pomagati vatrogascima u borbi s vatrom, kako bi zaštitili svoje domove, priopćeno je iz HDZ BiH.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo