Sport     | 13.08.2021. 10:43 |

Karate klub 'Želja Ipon' Srebrenica na Evropskom prvenstvu uz podršku BBI banke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Merjem Peštalić, Aldijana Salihović i Kristina Stanojević iz Karate kluba „Želja Ipon“ iz Srebrenice učestvovat će na Evropskom karate prvenstvu u Finskoj zahvaljujući podršci Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo.

Tri djevojčice nedavno su u Bugojnu kao kata tim osvojile prvo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BBI banke.

Kristina Milošević, trenerica koja je prije osam godina osnovala Karate klub „Želja Ipon“, navela je da su zahvalni BBI banci koja je podržala njihove takmičarke i odlazak na Evropsko prvenstvo.

- Bez ove podrške naše talentovane i vrijedne takmičarke ne bi imale priliku pokazati svijetu šta znaju i kako jedan kata tim iz Srebrenice zajedničkim snagama može stati u rang i velikih evropskih klubova. Naše Merjem, Aldijana i Kristina, kao kata tim, iza sebe imaju osvojene zlatne medalje na državnom i balkanskom takmičenju. Svakodnevno vježbamo i očekujemo da se iz Finske vrate sa medaljama - dodala je Milošević.

Ta aktivnost podrške članicama državne karate reprezentacije realizirana je u saradnji sa Kabinetom člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefika Džaferovića i u koordinaciji sa Damirom ef. Peštalićem, glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici.

- Kao odgovorna institucija osim naših redovnih poslovnih aktivnosti realizujemo i brojne inicijative usmjerene na doprinos društvenoj zajednici u kojoj poslujemo. Podrška mladim sportiskinjama koji će predstavljati našu državu na evropskom takmičenju jedna je od tih aktivnosti. Naš uspjeh želimo podijeliti s lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Nadamo se da će se srebrenički tim iz Finske vratiti sa medaljama - istakli su iz BBI banke.

Poručili su kako im je posebno drago što KK „Želja Ipon“ njeguje multietničnost u Srebrenici i kroz razvoj mladih sportista daju nadu za prosperitetniju budućnost nadolazećih generacija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom