Bosna i Hercegovina     | 12.08.2021. 18:19 |

Za zaštitu okoliša Posavske županije 400.000 maraka

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 12. kolovoza (FENA) - Vlada Posavske županije (PŽ) na sjednici u četvrtak usvojila je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije Grant za zaštitu okoliša utvrđenih Proračunom PŽ-a za 2021. godinu. Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 400.000 maraka.

Odobrena sredstva realizirat će se na temelju javnog poziva kroz potporu za tri programa u cilju neutralizacije i sprječavanja negativnih utjecaja na okoliš, racionalnije korištenje prirodnih resursa i slično, odnosno projekte od javnog i općeg interesa za sve građane, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici županijske Vlade.

Prvi program je pilot projekt "Za čisti zrak u Županiji Posavskoj" s ciljem smanjenja zagađenosti zraka kroz sufinanciranje zamjene postojećih kotlova za centralno grijanje na fosilno gorivo ugalj i ogrjevno drvo, kotlovima na pelet i toplotnim pumpama u postojećim individualno stambenim objektima na području županije, a raspoloživa sredstva iznose 50.000 maraka.

Drugi program odnosi se na sufinanciranje projekata za unaprjeđenje upravljanja komunalnim otpadom na području PŽ-a za izgradnju transfer stanica, zatvaranje nesanitarnih deponija, izgradnja reciklažnih dvorišta, sortirnica komunalnog otpada te postrojenja za pročišćavanje procjednih voda i nabavku opreme - raspoloživa sredstva su 300.000 maraka.

Treći program odnosi se na sufinanciranje projekata usmjerenih na promociji zaštite okoliša u Posavskoj županiji, a raspoloživa sredstva iznose 50.000 maraka, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!