Bosna i Hercegovina     | 12.08.2021. 16:08 |

Uručena priznanja Općine Ilidža za 2021. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. augusta (FENA) - Uručena su priznanja Općine Ilidža za 2021. godinu, saopćeno je iz te općine.

Svečana sjednica je održana u ambijentu Ljetne pozornice Ilidža. Trebalo je da bude održana 12. marta, povodom Dana Općine, ali je tada odgođena zbog epidemiološke situacije.

Pojedinačna Zlatna plaketa za 2021. godinu dodijeljena je Murizu Memiću, a kolektivna covid-ambulanti Doma zdravlja Ilidža.

Kolektivnu Srebrenu plaketu dobilo je Udruženje Veterani policije 91.-95., dok je Povelju Počasni građanin dobio Šerif Konjević.

Dobitnici povelja za životno djelo su Fahrudin Budnjo (posthumno), Suad Jukić Šule, Josip Katalinski Škija (posthumno), Damjan Babić Daša (posthumno) te Mladen Tomić.

Dobitnici Plakete odbrane su Hase Tirić i Admir Vreto Akela (posthumno).

Zahvalnice su dobili Fahrudin Kahvić, Akif Stambolić (posthumno), Nedim Mekić, Hamed Kadić, Nusret Rovčanin Giško (posthumno), Javna ustanova Kantonalni centar za socijalni rad i Služba socijalne zaštite Općine Ilidža.

Priznanja za 2021. dodijeljena su na osnovu Odluke donesena na drugoj redovnoj sjednici.

Svečanosti su prisustvovali ministri u Vladi Kantona Sarajevo, predsjedavajući Skupštine Kantona, gradonačelnica Sarajevo, načelnici općina, predsjedavajući općinskih vijeća, zastupnici u kantonalnoj skupštini, općinski vijećnici Ilidže, uposlenici te građani i mnogobrojni drugi prijatelji općine Ilidža.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Tarik Stambolić je otvorio svečanu sjednicu i naglasio da je povod obilježavanje 12. marta, Dana Općine, te uručenje priznanja i zahvalnost pojedincima i kolektivima koji su doprinijeli u različitim oblastima života i rada općine. Posebnu zahvalnost izrazio je pojedincima koji su priznanja dobili posthumno. Stambolić je rekao da će Općinsko vijeće i dalje kontinuirano stvarati uslove za unapređenje životnog standarda i ubrzanog razvoja Općine.

Načelnik Nermin Muzur istaknuo je i historijsku važnost obilježavanja 12. marta te zahvalio dobitnicima za doprinos razvoju lokalne zajednice.

- Ponosni smo što imamo građane i građanke općine Ilidža koji svojim zalaganjem i doprinosom učestvuju u promociji i razvoju naše lokalne zajednice i nadam se da ćemo i ubuduće svi zajedno raditi na unapređenju općine Ilidža i okupljati se u što većem broju i sa što ljepšim i boljim pričama - Muzurove su riječi.

Dobitnicima i njihovim članovima porodica priznanja su uručili Stambolić, Muzur, kao i  dopredsjedavajući Općinskog vijeća Redžo Lemezan i Samir Avdić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom