Bosna i Hercegovina     | 12.08.2021. 14:54 |

HP Mostar osvojio 'Yehudi Menuhin trofej' za najbolju marku s glazbenim motivom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. kolovoza (FENA) - Izdanje Hrvatske pošte (HP) Mostar "250. obljetnica rođenja Ludwiga van Beethovena" autora Manlia Napolia, osvojilo je nagradu za najbolju poštansku marku s glazbenim motivom izdanu u 2020. godini.

U natjecanju je sudjelovalo 66 poštanskih maraka s glazbenim motivima izdanih u 59 država svijeta, a dizajn poštanske marke HP Mostar osvojio je najviše glasova. Prestižni "Yehudi Menuhin trofej" dodjeljuje međunarodna filatelistička grupa kolekcionara udruženih pod nazivom "Motivgruppe Musik", a trenutno broji preko 300 članova iz 35 zemalja, priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

Za dizajn Manlia Napolia na ovom izdanju navedeno je sljedeće:

"'Moje je kraljevstvo u zraku...', ovaj Beethovenov citat nalazi se na rubu arka posebnih maraka za 250. rođendan Ludwiga van Beethovena, koje je 16. prosinca 2020. izdala Hrvatska pošta u Mostaru. Beethovenova duboko ukorijenjena bliskost s prirodom inspirirala je dizajnera da suptilno nadopuni slavni Beethovenov portret Josepha Karla Stielera s lastavicom i crvendaćem koji nadahnjuju majstora svojim pjevanjem".

Još jedno međunarodno priznanje za filateliju Hrvatske pošte Mostar potvrda je truda i kvalitete, kao i poticaj za daljnji rad, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo