FENA biznis     | 11.08.2021. 10:43 |

United Grupa i Nokia uvode mobilnu mrežu najnovije generacije

FENA Saopćenje

United Grupa u saradnji sa kompanijom Nokia unapređuje svoju mobilnu mrežu za nenadmašivo korisničko iskustvo

United Grupa i Nokia uvode mobilnu mrežu najnovije generacije

5G mreža, veći kapaciteti, brzina, sigurnost i još bolji kvalitet

10. august 2021. – United Grupa objavila je danas da je potpisana saradnja sa kompanijom Nokia u cilju unapređenja postojeće mobilne mreže za nenadmašivo korisničko iskustvo. Saradnja United Grupe i kompanije Nokia doprinijet će uvođenju nove generacije digitalnih usluga širom Jugoistočne Evrope, uključujući nove 5G usluge kako za rezidencijalne, tako i za poslovne korisnike, veće brzine i sigurnosti za vrhunsko korisničko iskustvo.

Za mobilne operatere koji posluju u okviru United Grupe - kompanija VIVACOM u Bugarskoj i Telemach u Hrvatskoj i Sloveniji – saradnja dvije kompanije će omogućiti  masovnu povezanost na internet mrežu za još veći broj uređaja uz pouzdanu konekciju za podršku aplikacijama i uslugama koje su ključne za digitalnu transformaciju savremene industrije.

U okviru United Grupe vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi u Bosni i Hercegovini posluju Telemach BH kompanija i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

Unapređenja mobilne mreže United Grupe dio su petogodišnjeg plana investicija od preko 900 miliona eura koje vodeći telekomunikacijski i medijski operater ulaže u modernizaciju svojih mobilnih i fiksnih mreža, kako bi se obezbijedila vrhunska povezanost i napredni proizvodi i usluge za milione novih i postojećih korisnika.

United Grupa radiće na razvoju usluga kao što su mobilne veze gigabitnih brzina, unapređeni sistemi za prenos podataka uz minimalno kašnjenje i pristup fiksnoj bežičnoj mreži, što će biti ključni pokretači u narednim godinama i za digitalizaciju i za konkurentnost na tržištima na kojima posluje.

Željko Batistić, potpredsjednik United Grupe za tehnologiju rekao je: “Porast povezanih uređaja i sve veće potrebe koje mobilni korisnici danas imaju, zahtjeva moćnu bežičnu mrežu koja može da prenese velike količine podataka brzo, sigurno i sa zanemarljivim kašnjenjem. Naša ulaganja - i u mobilne i u fiksne mreže - garantuju da će korisnici United Grupe uvijek imati pristup najboljem što naša industrija može da ponudi”.

Saradnja između kompanije Nokia i United Grupe počela je u martu ove godine, nakon što je United Group za podršku u uvođenju optičke mreže nove generacije u Jugoistočnoj Evropi, odabrala kompaniju Nokia.

Mikko Lavanti, potpredsjednik i direktor kompanije Nokia za Centralnu Evropu i Aziju istakao je:

“Nokia je zadovoljna što nastavlja da podržava snažnu poziciju United Grupe na tržištu Jugoistočne Evrope. Vodeći portfolio naših usluga na tržištu nastavlja da demonstrira svoju širinu, pouzdanost i inovativnost koristeći mogućnosti Cloud sistema, uz centralizovanu ili distribuiranu implementaciju. Radujemo se što ćemo United Grupi i njenim korisnicima pružiti vrhunske performanse”.

Osnovne implementacije će se u početku uvoditi za 3G, 4G i 5G mreže United Grupe na Cloud-u, od trećeg kvartala ove godine.

 

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 11 miliona korisnika, a sada približno 14.500 zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

 

Za više informacija posjetite https://united.group/ i http://www.unitedmedia.net.

 

Kontakt za medije:

Karl Emerick Hanuska
Group PR Director
M +31 6 34 35 59 60
karl.emerick.hanuska@united.group

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom