Bosna i Hercegovina     | 10.08.2021. 20:02 |

Na Bilima postavljeno prvih 110 križeva za broćanske žrtve

FENA Saopćenje

BILE, 10. kolovoza (FENA) - U prvoj fazi postavljanja križeva za žrtve iz Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Čitluk, na Groblju mira na Bilima u utorak je završen prvi dio planiranih radova, u okviru kojih će više od 300 žrtava s područja te općine dobiti svoj spomen križ, uz prateću pločicu s osobnim podacima - do 21. kolovoza i misnog slavlja na Bilima.

Predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Čitluk Slaven Markota istaknuo je kako je danas završeno postavljanje prvih 110 križeva i pločica s osobnim podacima za broćanske žrtve, te da se križevi za žrtve s područja ove općine nalaze u polju C navedenog groblja, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Čitluk.

Radovi na postavljanju križeva napreduju u skladu s dinamičkim planom, a samom izvođenju radova na terenu nazočili su predstavnici čitlučkog Povjerenstva Slaven Markota i Mate Miletić, te voditelj udruge Mir International, koja se brine o memorijalnom groblju, Ilija Vrljić.

Navedeno povjerenstvo odlučilo se za model postavljanja križeva u kojemu je polje za sve žrtve s područja općine Čitluk podijeljeno po župama, a zatim su polja župa podijeljena po naseljenim mjestima, sve kako bi križevi najbližih srodnika mogli biti na okupu.

Dana 21. kolovoza na Bilima će se obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima: nacionalsocijalizma, fašizma i komunizma, a svetu misu za sve nevino stradale žrtve, s početkom u 12 sati tog dana, predvodit će mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić.

Nakon mise počast žrtvama odat će se i polaganjem vijenaca, a do tada na Groblju mira bit će postavljeno više od 300 križeva za žrtve s područja općine Čitluk, što je dodatni motiv da Brotnjaci u što većem broju posjete narednu misu na Bilima i poklone se žrtvama koje su dale najviše što jedan čovjek može dati - svoj život, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo